Δίπλα σας από το 1973...

Εφαρμογές Βιομηχανικών Δονητών

Τι είναι οι βιομηχανικοί δονητές;

βιομηχανικοί δονητές είναι κινητήρες που  έχουν  αντίβαρα στις άκρες τους. Προκαλούν δόνηση στην επιφάνεια στην οποία είναι τοποθετημένοι.

Οι βιομηχανικοί δονητές μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια ή την πίεση μέσω των αντίβαρών τους σε κινητική ενέργεια (δόνηση) και ανάλογα το μέγεθος τους μπορούν να προσφέρουν δόνηση που εκφράζεται στα αντίστοιχα κιλά.

Ενδεικτικές εφαρμογές τους είναι σε σιλό, κόσκινα, σέσουλες, ιμάντες κινήσεως, δονητικές τράπεζες, προκατασκευές κλπ.

Οι βιομηχανικοί δονητές έχουν χρήση σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας όπως βιομηχανίες τροφίμων, εμφιάλωσης ποτών, αλευρόμυλοι, φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες τσιμεντοπροϊόντων, κατασκευές αλουμινίου, επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών, αδρανών υλικών, ελαιουργεία, λατομεία, χωματουργικές εργασίες, εκχιονιστικά κ.α

Εφαρμόζονται πάνω στην κατασκεύη (δοχείο, κόσκινο, καρότσα φορτηγού) για να βοηθούν στη ροή του υλικού.

Εφαρμογές Βιομηχανικών Δονητών

Ποιοι είναι οι τύποι βιομηχανικών δονητών

Ηλεκτρικοί Δονητές

Οι ηλεκτρικοί δονητές είναι πιο κοινοί και ξεκινούν από μικρά μεγέθη. Χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος της παροχής ρεύματος (Μπαταρίας 12V, Μπαταρίας 24V, Ρεύμα 220V & Ρεύμα 380V) και το είδος του υλικού που θέλουμε να δονήσουμε.

Δονητές Αέρος

Οι δονητές Αέρος είναι πιο συμπαγείς και απαιτούν την παροχή αέρα για να δονήσουν το υλικό. Είναι πολύ αποτελεσματικοί με μικρό βάρος και απαιτούν μικρή επιφάνεια τοποθέτησης. Χωρίζονται σε δονητές με έμβολο και στροβιλοειδείς.

Εφαρμογές βιομηχανικών δονητών

Η χρήση των βιομηχανικών δονητών έχει πολλές εφαρμογές σε ποικίλους κλάδους όπως στη γεωργία, στις κατασκευές, στην παραγωγή τροφίμων, στην αποθήκευση προϊόντων, κ.α.

Τα δονητικά χρησιμεύουν όπου υπάρχουν υλικά σε σκόνη π.χ. άμμος, κακάο, κ.α., ώστε να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο μεταφοράς των υλικών. Επίσης δεν επιτρέπουν στο υλικό να μείνει στάσιμο ώστε να αποτραπεί η παύση στην παραγωγή.

Ακόμη στην παραγωγή τροφίμων και ποτών, η δόνηση χρησιμοποιείται για την ομοιόμορφη καθίζηση των υλικών και την απομάκρυνση τυχόν παγιδευμένου αέρα που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Άλλες χρήσεις αφορούν τις μεταφορές υλικών με ανατρεπόμενα φορτηγά όπου η δόνηση μετατοπίζει το υλικό πιο αποτελεσματικά.

Τέλος σε αρκετές γεωργικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται δονητικά για να διαχωρίσουν το προϊόν ανά μέγεθος (κοσκίνισμα) π.χ. στη διαλογή ελιάς, για να μεταφέρουν τα προϊόντα σε κάποιον πάγκο για να γίνει ο ποιοτικός τους έλεγχος.

Βρείτε τον βιομηχανικό δονητή που ταιριάζει στις ανάγκες σας

Η εταιρία KARANASIOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των κορυφαίων ευρωπαϊκών οίκων σε κατασκευή δονητών ITALVIBRASFINDEVA, TUXEL και εισάγει βιομηχανικούς δονητές για συστήματα δόνησης ευρείας γκάμας που λειτουργούν με ρεύμα ή αέρα. Έχουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων για όλες τις εφαρμογές και προσφέρουμε καταλόγους και υποστήριξη ώστε να βρείτε το μηχάνημα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. 

Έχετε απορίες;

etairia